Mini-vacanta Berlin

In ultimii ani nu am mai planificat vacante din timp, cu jumatate de an sau chiar un an. Pur si simplu, cand gasim un zbor ok il rezervam si gata, fara prea multe batai de cap. Daca pentru vacanta la Venetia am avut, sa zicem un motiv, vacanta la Berlin a fost intamplatoare. Pe la sfarsitul lunii august sau chiar inceputul lunii septembrie am intrat pe Vola.ro pentru a mai vedea preturile biletelor, idei de calatorie, dar nimic concret. La Berlin imi doream de foarte mult timp sa ajung, nu stiu de ce. Poate ca toata treaba asta cu nazistii si cu zidul Berlinului, cu toata suferinta acelor familii separate de zid mi s-a intiparit in minte. Am citit multe lucruri despre perioada de atunci si am fost, cred, curioasa sa simt acolo povestile, in inima orasului.

Da, poate ca nu este cel mai turistic oras pe care l-am vizitat, insa are ceva aparte. Nu sunt o fana a Germaniei, nu sunt o fana a nemtilor, nu imi place aerul lor sobru, rece si scortos, insa nu pot trece cu vederea peste lucrurile facute cu simt de raspundere acolo, peste ordinea si disciplina locuitorilor. Cred ca Hitler si-a lasat o amprenta serioasa in Germania.

Citisem inainte ca este cea mai ieftina capitala europeana. Da, nu este scumpa precum alte orase (Venetia, Milano, Roma, Viena), insa raportata la economia noastra, este. Poate ca este si vina noastra pentru ca mereu avem tentatia sa convertim pretul din euro in lei si automat ni se pare ,,mai scump ca la noi,,. De multe ori m-am intrebat oare cat costa un CityBreak la Bucuresti, daca stie cineva, va rog sa imi spuneti si mie.

Despre Berlin, numai de bine. Ce-i drept, lasand la o parte atitudinea nemtilor si ideile mele preconcepute, este un oras minunat. De-a dreptul minunat!  Nu pot sa neg asta, dar Berlinul are ce arata. Inainte sa ajung in Berlin, citisem articole cum ca nu ai ce face in Berlin, nu prea ai ce vedea. Imi pare rau pentru cei care au scris acele articole, dar inseamna ca nu au iesit din hotel. Inca din aeroport am primit harti/pliante cu ce putem vedea acolo. In nicio zi nu am stat degeaba, am colindat Berlinul in lung si lat si tot nu am reusit sa vedem tot ce voiam in astea 4 zile.

Prima oprire a fost la muzeul de ceara Madame Tussaud. Este al doilea muzeu de ceara pe care l-am vizitat, primul fiind in Viena.

Am vrut neaparat sa vizitam si Muzeul de spionaj, Berlinul fiind capitala spionajului.

Am tinut neaparat sa vizitam si Memorialul Holocaustului.

O sa va las aici mai multe fotografii, sa puteti vedea ca intr-adevar chiar avem ce vizita si in Berlin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

 1. Andreea Goia

  Berlinul e orasul meu preferat din cate am vizitat si-mi doresc sa il revad iar si iar.
  E drept ca eu am o afinitate pentru Germania si poate privesc lucrurile mai subiectiv insa din cate orase din Germania am vizitat, Berlinul mi s-a parut cel mai deschis la nou, cel mai deschis la fluxul de turisti si da, mult mai ieftin nu doar ca si Viena sau Roma ci si ca si Köln-ul de exemplu.
  Ah si apropo de Köln, el se afla la polul opus al oraselor nemtesti care mi-au placut.
  Revenind insa la Berlin, mie nu mi-au ajuns cele 5 zile de strabatut acest oras si e singura excursie din care am venit cu picioarele umflate de atata mers.
  Eu am terminat facultatea de Istorie si cu toate ca epoca contemporana e preferata mea, fac o distinctie clara intre nazism si ce a fost dupa acesta. Sunt insa fascinata de ultimi ani ai comunismului european, de caderea zidului Berlinului si aparitia muzicii tehno in underground-ul berlinez. Ah, si mi-au placut mult plimbarile in Estul si Vestul Berlinului, unde inca se pot vedea influentele celor 2 tabere iar Checkpoint Charlie mi-a ramas intiparit in minte.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 2. Mirela Marin

  Foarte sincer îți spun că nici pe mine nu mă atrage deloc Germanii. mai ales că au impresia că germana este limba internațională care se vorbește peste tot și fac figuri când aud engleza. Mi-a plăcut Berlinul ca oraș dar după ultima experiență, neplăcută, mi-a pierit cheful să mai văd /aud de germania și nemți.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 3. Aliceee traveler

  Am fost în Berlin vara trecuta. Am auzit numai lucruri bune ani de-a rândul și din cauza asta aveam așteptări cam mari. Viata artistica în schimb mi-a plăcut mult. Obiectivele turistice m-au dezamăgit.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 4. Camelia

  Cred ca orice capitala a oricarei tari merita vizitata, e normal doar e capitala!! 😀
  Banuiesc ca Belinul e plin de surprize si frumuseti, si merita vizitat si revizitat! A fost o placere sa-ti citesc articolul 😀 multumesc!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *