Pulpe de pui cu cartofi la cuptor – cea mai simplӑ reţetӑ

Buna dragii mei !

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor – cea mai simplă rețetă. Cum se fac cele mai bune pulpe de pui la cuptor? 

Pulpe fragede și rumene la cuptor. Rețete cu pulpe de pui. Rețete de friptură de pui la cuptor.

Datorita prietenilor de la BuzzStore si La Provincia care mi-au trimis un pachet generos plin cu carne de pui am decis sa impartasesc cu voi cea mai simpla reteta de pulpe de pui la cuptor.

Sa trecem direct la treaba!

Reteta aceasta de pulpe de pui cu cartofi la cuptor este una foarte simpla, ieftina si accesibilă oricui. Se prepara  in  aproximativ 1 ora si se gateste practic singura-singurica, la fel ca orice reteta de friptura la cuptor. Gospodina (sau „gospodinul”) va petrece maximum 10 minute cu condimentarea carnii si decojirea cartofilor. In rest se descurca cuptorul 🙂

Ingrediente pulpe de pui cu cartofi la cuptor 

bineinteles atat cantitatea, cat si condimentele pot varia in functie de necesitate si preferinte

  • trei pulpe de pui intregi, recomand aici pulpele La Provincia
  • cartofi
  • cartofi dulci, preferatii nostrii
  • cateva linguri de ulei de masline
  • condimente (boia dulce/picanta, sare, piper, ghimbir etc);
  • 3-4 catei de usturoi sau usturoi granulat
  • 200 ml apa

 

Modalitate de preparare

In cele ce urmeaza va voi povesti modul in care eu prepar pulpele de pui cu cartofi la cuptor. Fiecare are liberatea de a face altfel, nimic nu este „batut in cuie”

Eu incep prin a condimenta pulpele de pui dupa bunul plac ( sare, piper, boia, ghimbir, usturoi sau orice alt condiment special pentru carnea de pui ) si le amestec cu 1-2 linguri de ulei de masline. Amestec foarte bine acest mix cu pulpele, astfel incat toata carnea sa fie bine condimentata si o las sa se odihneasca, mai apoi o putem aseza in tava.

Apoi incepe curatarea cartofilor. In functie de preferinte si chef tai cartofii felii sau cubulete, de data aceasta alegand ultima varianta. Se aseaza frumos frumos in tava in care se vor coace si se stropesc cu doua linguri de ulei de masline. Putem adauga si peste ei putina sare si piper pentru gust.

 

Acum este momentul in care adaugam 200 ml apa si se acopera sau nu tava cu folie de aluminiu. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 – 40 de minute, apoi se ia folia de aluminiu şi se mai lasa înca 20-25 de minute, pana vor fi patrunsi cartofii, iar pulpele vor avea o culoare aramie.

Si ce sa vezi? Asta a fost tot! Pofta buna! 

#BUZZPuiulVegetarian; #PuiulVegetarian de la #LaProvincia; #ProaspatVenitLaOras; #CampulUrban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *